Kaat Mossel als professionele organisatie

zaterdag 24 maart 2007 -

Na jaren van anonimiteit is het dan zo ver dat Kaat Mossel 'public' gaat. Voor mijzelf best spannend want het schreef wel lekker, anoniem als Kaat Mossel Maar aan alle goede dingen komt eind.

En Daarna Ga Je Gewoon Nog Betere Dingen Doen....

Mijn naam is Jessica de Kok (1966)
Professional Organizer
gecertificeerd door NAPO en tijdens de opleiding begeleid door P.O. specialist van het eerste uur Cyndi Seidler.

Ik ben getrouwd met Rutger (1976) en moeder van Max (1995), Quinty (1997), Jeffrey (1999) en Jamie Joshua (JJ-2007). Geboren en getogen in Rotterdam maar al sinds 1990 verhuist naar Noord-Brabant en nu woonachtig in Boxtel.

Ik werk zo'n 24 uur buitenshuis en heb op 17 april 2007 opgericht:

"Kaat Mossel" - Professional Organizing

Zo, dat is achter de rug . De ruim 1200 leden die al jaren via de Yahoo!-groep mee lazen weten nu wie ik ben en waar ze me kunnen vinden. De nieuwe leden hebben dan wel die voorpret gemist, maar zullen hopelijk net zo veel plezier beleven aan "Kaat Mossel".

Ik ben uit de anonimiteit gekomen en heb van Kaat Mossel een professionele organisatie gemaakt.

Ik wilde nl zo graag 'iets' anders gaan doen. Ik wilde de stress niet meer van én een huishouden, én een gezin, én leuk, lief en aardig zijn én ook nog 's een baas-buitenshuis én al die andere dingen waar wij moeders/vrouwen stressig van worden. Maar ik wilde ook gewoon de rekeningen kunnen blijven betalen dus baan opzeggen was helaas geen optie. Daarover klagend als mijn alter ego Kaat Mossel kreeg ik van een lid de vraag waarom ik van mijn hobby mijn werk niet maakte?

Al snel ging de bal rollen, startte ik de opleiding bij de amerikaanse P.O. goeroe Cyndi Seidler, behaalde een NAPO-certificering en bouwde ondertussen aan een website. Al doende vielen veel puzzelstukjes op hun plaats en het resultaat van alle inspanningen zie je hier online.

Maar er is niet alleen "Kaat", er is ook een mijnheer Mossel, op de Yahoo!-lijst ook bekend als De Allerliefste, maar in het dagelijkse leven heet hij Rutger. Zonder hem zou ik hier nooit aan begonnen zijn. Hij werkt achter de schermen keihard aan de website, stimuleert me enorm maar fluit me ook terug als ik te hard van stapel loop en doet wat hij kan om deze onderneming voor mij te laten slagen. Hoewel ik Kaat ben en al het 'harde werk' verricht, doen we dit samen en dat is iets wat heel kostbaar is.

Ik hoop dat Kaat Mossel voor jullie kan zijn wat ze de afgelopen jaren voor vele anderen en ook mijzelf is geweest. Een steun en toeverlaat bij het op orde krijgen van de chaos die we 'leven' noemen en waar het gewoonweg niet altijd even soepel verloopt. Als ervaringsdeskundige en inmiddels dus getrainde professional zal ik mijn uiterste best doen om onze zaakjes op orde te krijgen én te houden. Maar "Kaat Mossel" is geen standaard Professional Organizer, dat zul je gaandeweg wel merken.

Zoals je kunt lezen op de site is mijn huis geen toonzaal en dat gaat het jouwe ook niet worden door het meedoen met de mails. Ook ik verval wel 's in chaos en ook ik probeer mijn mede-gezinsleden tot beter functioneren te bewegen wat tot op heden maar matig lukt. Het is hier dus allemaal heel gewoon en ik sta er niet veel beter voor dan de meeste van jullie. Mijn mazzel is dat ik inmiddels heel wat truukjes ken om het hier allemaal draaiende te houden op een geregelde manier en die deel ik graag met jullie!

Deel 2 van ons interview met Jessica alias Kaat Mossel

Hoe kwam je aan deze opleiding tot professioneel organizer?

Ik heb navraag gedaan of er niet een andere mogelijkheid was om een opleiding te volgen dan de mij bekende Nederlandse curcussen van enkele dagen. Na enig zoeken en navragen kwam ik de opleiding van Cyndi tegen.

Waarom vond je dat je nog een opleiding nodig hadg?

Ik ben ervaringsdeskundige... klinkt goed maar een diploma klinkt beter.

Waarom juist bij Cindy Seidler?

Cyndi is dé p.o.-goeroe in de VS... goede keuze leek me!

Wat houdt een Napo certificering in?

NAPO is de amerikaanse branche-organisatie. Ik heb een diploma wat door hen erkend is en werk volgens de door hen opgestelde regels. Maar ik word lid van de nederlandse overkoepelende organisatie NBPO. die overigens in het algemeen gezien dezelfde regels en verplichtingen kent.

Wat kost zo'n opleiding?

Deze cursus kostte ongeveer US 200,00 maar hier in Nederland liggen de cursusprijzen zo rond de • 1000 voor enkele dagen.

Hoe lang duurt de opleiding?

Dat ligt een beetje aan jezelf maar ik heb er ongeveer 15 uur aan gewerkt. Per week waren dat enkele uren.

Hoe is de opleiding opgebouwd? praktijkdagen bijv.?

In de VS zijn er praktijkdagen, loop je ook stage bij Cyndi of met haar samenwerkenden P.O.-ers. Maar even heen en weer zat er voor mij niet in dus verviel die mogelijkheid.

Wat onderscheidt jou van andere professionele organizers?

Grote verschil is de online aanpak. Je loopt mee met mijn dagelijkse doen en laten en pakt op die manier stap-voor-stap de chaos om je heen aan. Alles wat mij bezighoud komt ook bij Kaat aan bod. Niet alleen wat betreft de opruiming van mijn huis maar ook wat er in mijn hoofd en mijn hart speelt. Normaliter huur je een p.o. in om je huis op te ruimen, bij Kaat kom je ook zelf aan de beurt. Juist omdat het, zeker voor vrouwen, allemaal samenhangt en het ene het andere beïnvloedt. Kaat is eigenlijk niet enkel een professional organiser... ze is meer een personal coach!

Heb je je baan opgezegd? Is het de bedoeling echt te gaan leven van Kaat Mossel?

De bedoeling was om Kaat er bij te doen en van daaruit te zien hoe het allemaal moest gaan lopen. Maar door problemen met mijn werkgever na terugkomst van mijn zwangerschapsverlof eind april zal ik op die werkplek niet meer terug kunnen keren. De Yahoo-groep van Kaat Mossel is al succesvol gebleken en ik ben vast van plan de commerciële tak van Kaat óók tot een succes te maken en dan moet een redelijk maandsalaris tot de mogelijkheden behoren.

Zijn er veel professionele organizers in Nederland?

Enige tientallen in ieder geval, allemaal met hun eigen specialisatie's maar bij mijn weten niet één met een vergelijkbare werkwijze met Kaat Mossel.

Geen opmerkingen

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.