Hoe werkt Kaat Mossel?

woensdag 21 maart 2007 -

Op de site van Kaat Mossel kun je vele zaken als 'gast' bekijken. Je krijgt zo een globaal idee waar Kaat Mossel zich mee bezig houdt en wat je van haar kunt verwachten. Het 'echte' werk is echter uitsluitend voor de cliënten bestemd. De kosten om van alle zaken die Kaat Mossel je biedt gebruik te maken komen op € 5,-- per maand. Hiervoor krijg je toegang tot uitgebreidde informatie en tips waarmee je orde zult gaan scheppen in de chaos om je heen. En bij Kaat Mossel nemen we de term 'chaos' zeer breed.

Je bepaalt natuurlijk zelf welke adviezen je ter harte neemt maar je krijgt ze op allerlei gebied. Juist omdat ik zelf als geen ander weet hoe de chaos in je hoofd je leven beïnvloeden kan en dat daardoor de chaos om je heen onstaat en groeit en groeit. Je probeert alle ballen in de lucht te houden en soms lukt dat goed, andere momenten valt er een bal, soms vallen ze zelfs allemaal. En dan vraagt het heel wat van je vermogen om de ballen weer op te rapen en verder te jongleren. Het duurde jaren voordat bij mij de chaos op zijn hoogtepunt was, het kostte me ook heel wat jaren om de boel weer recht te trekken.

Ik weet dat je het zelf moet doen. Je kunt iemand, mij bijvoorbeeld, vragen om je woonkamer, je zolderkasten, je administratie of noem het maar op weer op orde te brengen. Het wordt perfect gereorganiseerd, je betaalt de faktuur (als je die tenminste niet alweer zoek bent geraakt) ... maar dan....

Ik kies liever voor een andere benadering.

Ik Koop De Vis Niet Voor Je, Ik Leer Je Zelf Vissen!

Wordt lid, start met lezen van de mails en volg de adviezen dag na dag op. Ongeacht hoe groot jijzelf denkt dat het probleem is, door eenvoudig weg te beginnen en stap voor stap je problemen aan te pakken, zul je de oorzaak onder controle krijgen. Hoe hard het ook klinkt, de oorzaak ben je namelijk zelf. Door rust te creeëren in je omgeving zul je rust gaan creeëren in je zelf. En als je dát eenmaal hebt dan heb je voor jezelf ruimte gecreeërd om verder te groeien.

En dát is het einddoel van Kaat Mossel!

Nu kan het zijn dat het je gewoonweg met de dagelijkse mails en de informatie op de site niet lukt. Heel begrijpelijk, ik weet nog heel goed hoe ik me voelde toen ik er tot over mijn oren in zat. Het lijkt alsof ík het wel alleen heb gedaan, maar dat is niet waar. Ik had Kaat, hoe vreemd het ook klinkt. En jij hebt mij:Nadat je me per mail hebt laten weten waarom je denkt dat je er met de aangeboden informatie en hulp van Kaat Mossel niet uit zal komen neem ik contact met je op. Ik kom bij je thuis en zal samen met jou langs alle probeemgebieden gaan.

Stappenplan

Ik zet een stappenplan voor je op, speciaal toegespitst op jouw situatie en werkend binnen je mogelijkheden. Dit lees je vrijblijvend door en mocht je besluiten volgens de voorgestelde aanpak aan de gang te gaan dan krijg je vanaf dat moment dagelijks mails waarmee ik je aan het werk zet! Natuurlijk krijg je ook een volledig kostenplaatje bij je stappenplan zodat je niet voor een financieele verrassing komt te staan.

Heel belangrijk dus: ik zet jou aan het werk. Jij niet mij! Ik ruim niet, ik sop niet maar ik sta je wel bij en wat ik je leer is veel meer van belang en daar heb je langer plezier van.

We houden intensief contact over de gang van zaken en na 4 tot 6 weken bezoek ik je nogmaals om te zien hoe groot de vorderingen zijn en of het stappenplan aangepast kan of moet worden. Dit stappenplan neemt 3 maanden in beslag. Ik bied je de handvatten en jij stuurt! Na deze 3 maanden ga je zelf aan de slag, al dan niet via het reguliere lidmaatschap van Kaat Mossel. Ik zal je nog eens 3 maanden blijven volgen en bijsturen daar waar het nodig is.Natuurlijk kan het zijn dat jouw situatie minder of meer ingrijpende begeleiding nodig heeft. Ik zal je daar dan ook op wijzen. De intensiteit zal dan, evenals de kosten, aangepast worden. Wil je deze aanpak bespreken in een persoonlijk, natuurlijk geheel vrijblijvend en kostenloos gesprek? Gewoon contact opnemen en dan maken we een afspraak!

Misschien kom je in aanmerking voor een Persoons Gebonden Budget. Dit budget voorziet in diensten zoals die van de professional organizer. Meer informatie over het PGB kun je vinden op de site van Per Saldo

Deel 3 van ons interview met Jessica alias Kaat Mossel

Zijn er kosten verbonden aan een huisbezoek van jou?

[Nee, zo'n intake gesprek is altijd zonder kosten. Maar voor die stap wordt gezet zal ik eerst iemand aanraden een maand of 2 met de dagelijkse mails van Kaat mee te doen en daadwerkelijk op te volgen, niet meer en niet minder, wat in de mails wordt besproken. Als kostenloos extraatje zal ik me dan af en toe per e-mail melden om te vragen hoe het gaat en waar eventuele breekpunten liggen. Ik ben er van overtuigd dat het dan niet meer noodzakelijk is om mij persoonlijk over de vloer te vragen... het is een bewezen zaak dat je het absoluut prima met de mails op zich af kunt.


Maakt het uit waar iemand woont? Stel dat het heel ver weg is? Hoe gaat dat met reiskosten?

Reiskosten bereken ik niet. Ik hoop in de toekomst overigens te gaan werken met succesvolle Kaat Mossel cliënten door het land verspreid. Franchisers eigenlijk ;-) Stel je bent ooit verzand in chaos en met behulp van de mails van Kaat is het allemaal goed gekomen... wat is er dan leuker dan andere mensen op het goede spoor helpen? Geen betere deskundigen dan diegene die uit eigen ervaring putten! Daar weet ik alles van.

Wat kost een persoonlijk traject ongeveer?

Intake-gesprek is vrijblijvend en kostenloos. Ik stel aan de hand van dat gesprek een stappenplan op met een totaalbedrag. Het is onmogelijk om een richtbedrag te noemen omdat elk project op zich staat en een andere aanpak heeft. Maar toch een voorbeeld: je wilt van je volgestouwde zolderkamer een werkplek maken. Je wilt niet alleen opruimen maar vraagt daarbij ook mijn hulp. Een gemiddelde zolderkamer is ongeveer een uur of 8 werk, maal • 45.00 per uur. Dat is nog exclusief eventueel opbergmateriaal of andere bijkomende kosten zoals de kosten voor het afvoeren van alles wat niet meer noodzakelijk bleek.

Een heel bedrag dus. En uit ervaring weet ik dat het vaak niet om de rommel an sich gaat, maar dat het probleem ligt in het feit dat die rommel er überhaupt is gekomen. En door mijn hulp is er dan wel op één plek opgeruimd maar dat wil nog niet zeggen dat die plek ook opgeruimd blijft en er ook voor gaat zorgen dat het op andere plekken ook opgeruimd raakt. Daarom heb ik liever dat cliënten maandelijks • 5,-- investeren en na 3 maanden niet alleen een enorm verschil zien maar ook weten dat ze dat aan zichzelf te danken hebben . Dat geeft mij véél meer voldoening dan een huisbezoek en een leuk eindbedrag op een factuur.

Geen opmerkingen

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.