Twinkeltje

donderdag 1 januari 2009 -






Jeannette (41), moeder van drie kinderen (Jeffrey van bijna 21, en de tweeling Frank en Yvon van 19), droomde al jaren van een eigen winkeltje. Als kind ontwierp, en maakte ze al allerlei dingen, en later als moeder bijna alle kleren voor haar kinderen. Vijftien jaar geleden stond ze op diverse braderieën met zelfgemaakte woonmodespullen. Nu runt ze met haar dochter Yvon (19) een webwinkel: Twinkeltje. Zoon Frank spring ook regelmatig bij: hij zaagt de borden uit of helpt met de pr.

De vrouwen achter Twinkeltje!

Jeannette deed de LEAO en de LDS, en volgde een opleiding tot receptioniste. Ze werkte in verschillende winkels in de woonmode- en kledingbranche, en werkt op dit moment zestien uur per week in een trendy boetiek .


Yvon volgt in Venlo een opleiding tot verpleegkundige, en werkt daarnaast bij de MacDonalds en in een oliebollenkraam. Eind januari gaat ze het ouderlijk huis verlaten en in Arnhem wonen, in verband met haar stage.



De geboorte van 'Twinkeltje'

'! Ze schreven zich in bij de Kamer van Koophandel en bedachten allerlei leuke artikelen om te verkopen: 'We zijn begonnen met de geboorteborden....nu zijn daarbij gekomen: babykleding - themakisten - wenskaarten - kadootjes - kraamkadootjes..... De ideeën halen we overal vandaan.... boekjes, internet... veel kijken en dan maken.. De materialen kopen we op markten en bij bouwmarkten en we krijgen gelukkig ook spullen van vrienden, dat is erg makkelijk en handig. Momenteel lopen de geboorteborden het beste!'

Net als Jeannette knutselt ook Yvon graag, en de wenskaarten collectie heeft zij dan ook gemaakt. Voor inspiratie kijken de dames graag om zich heen: 'De ideeën halen we overal vandaan.... Boekjes, internet, veel kijken en dan maken.'

Twinkeltje wordt gerund vanuit de woonkamer aan de grote tafel. Sinds november hebben Jeannette en Yvon een speciale ruimte voor Twinkeltje ingericht: 'Zo hebben we alles bij elkaar, dat is wel zo handig. We zijn er eigenlijk elk vrij moment mee bezig.....even dit doen en dan even dat doen... daar gaan best wel veel uurtjes in zitten.'

De webwinkel is gemaakt met behulp van een vriend

Twinkeltje combineren met haar gezin is voor Jeannette geen probleem: 'Als je maar goed organiseert en goede afspraken maakt wat betreft schoonmaken en koken en dergelijke. Maar met twee volwassen kinderen gaat dat goed. Gelukkig maar.'

Doel Twinkeltje

Het doel van Twinkeltje is dat zowel Jeannette als Yvonne er deels van kunnen leven, en natuurlijk dat het een succces wordt. Jeannette: 'Ik werk zestien uur per week, en ik heb nog een ww-uitkering. Van die uitkering wil ik af en door middel van Twinkeltje mijn eigen inkomen verwerven.

Promotie en marketing

Om Twinkeltje te promoten hangt het moeder-dochter team flyers op in supermarkten, en hebben ze een eigen Twinkeltje hyves gemaakt. Verder door mond-op-mond-reclame, flyers bij mensen in de bus doen en binnenkort een flyeractie in Venray.

Twinkeltje brengt Yvon en Jeannette veel plezier: 'We vinden het leuk om iets voor ons zelf te hebben, en om mensen te zien die hun kind in ons product hebben gekleed. Helemaal super is dat. Of dat we langs een huis komen waar één van onze geboorteborden bord in de tuin staat. Erg leuk allemaal.'

Meer weten?

Bezoek dan Jeannette en Yvons webwinkel: Twinkeltje

Win twee producten van Twinkeltje!!!

Jeannette en Yvon zijn zo gul om een gelukkige bezoeker van Het Moederfront de kans te geven maar liefst twee van hun producten te winnen: een clowntje en een knuffel!

Wat moet je hiervoor doen?

1. Ga naar Twinkeltje en bekijk de producten.

2. Kom dan hier terug en vertel via de 'comments' welk product jouw favoriet is. (met uitzondering van de producten die je kunt winnen!)

3. Meer kans maken om te winnen? Blog dan over deze prijsvraag, of schrijf er over op je Hyve: plaats in je bericht een link naar Het Moederfront en Twinkeltje. Geef ons in een 'comment' de link naar je bericht.

Uit alle inzendingen trekken we een winnares/winnaar. Deze wordt 31 januari op Het Moederfront bekend gemaakt.

Je hebt 72 uur om je prijs te claimen door ons je straatadres te mailen.

Geen opmerkingen

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.