Musjes.com

maandag 14 september 2009 -
Musetta Blaauw (26) is getrouwd met Hotze (35), en samen hebben ze twee kinderen: Nura van drie, en Julyan van vijftien maanden. In april verwachten ze hun derde kindje. Musetta is de vrouw achter ZoZwanger.nl, Musjes.com en Growing up Green.

Musetta startte diverse studies: geschiedenis, economie en International Business, die ze geen van allen afmaakte. Toch is nu ze de vrouw achter de succesvolle website ZoZwanger.n (2007), de webwinkels Musjes. com (2009) en Lovely Maternity (2009) en recentelijk het blog Growing up Green.

Wij interviewden haar!

Het onstaan van de website en shops

Tijdens mijn eerste zwangerschap had ik veel informatie opgesnoven en die wilde ik graag overzichtelijk en duidelijk voor anderen online zetten. Omdat ik toevallig in contact kwam met leveranciers uit China die zwangerschaptesten en dopplers aanboden, combineerde ik ZoZwanger.nl met een webwinkel.

Ik wilde ook nog een kinderkleding shop starten, maar dat vond ik niet bij ZoZwanger.nl passen, dus begon ik Musjes.com.

Lovely Maternity is de plek waar een deel van de positiekleding van ZoZwanger.nl een betere plek krijgt, en niet ondergesneeuwd raakt onder informatie en testen etc. Verder bied ik daar andere, stijlvolle en organic merken en borstvoedingskleding aan.

Even op een rijtje

ZoZwanger.nl: informatie over zwanger worden, zwanger zijn etc. Forum, prijsvragen en winacties. In de webwinkel: zwangerschaps- en ovulatietesten, Angelsounds Dopplers (om naar het hartje van je baby te luisteren), positiekleding, slogan tops, Daddy tees, handige producten zoals hot/cold packs voor borstvoeding, Belly expanders, mighty buggy hooks en soft buggy cups.

Musjes.com: unieke babykleding en slofjes die ik uit de hele wereld haal, Australië, Amerika, Azië. Unieke merken in Nederland. Ook een paar handige producten zoals de Little Extensions en de DapperSnappers.

Lovely Maternity: Stijlvolle positiekleding en borstvoedingskleding. Ook sinds kort wat accessoires voor borstvoeding zoals stijlvolle wasbare zoogkompressen.

Verschillende shops

Ik heb bewust voor verschillende shops gekozen, en niet voor één grote, omdat elke shop op zichzelf staat, vanuit een marketing en doelgroep oogpunt. De doelgroepen van Musjes.com en LovelyMaternity zijn wel vergelijkbaar, namelijk vrouwen die op zoek zijn naar originele, unieke dingen, en daar ook best voor willen betalen.

ZoZwanger.nl is meer middenklasse. Daar geef ik ook wel eens kortingen, in tegenstelling tot bij Musjes.com en Lovely Maternity. Alleen bij de uitverkoop is daar iets goedkoper te krijgen dan de genoemde prijs. Dat is ook de kracht erachter en trekt een bepaald publiek.

Publicititeit, marketing en reclame

Actief deelnemen aan sociale media

Ik probeer een mix te maken van free publicity (persberichten versturen) en advertising en daarnaast is voor mij mond-op-mond reclame van groot belang. Op internet betekent dat actief zijn op de sociale media zoals fora, twitter, hyves etc.

Nieuwsbrieven en flyers

Daarbij stuur ik geregeld nieuwsbrieven met winacties (ZoZwanger.nl) en nieuwe collecties etc. Ik heb veel terugkerende klanten die bij een nieuwe collectie komen winkelen, of die testen gekocht hebben en daarna een doppler en kleding aanschaffen. Bij elke bestelling gaat een flyer van elke shop mee, en ook op die manier zie ik klanten van de ene shop bij de andere shop shoppen.

Overige marketingtechnieken

Daarnaast sponsor ik regelmatig winacties en prijsvragen, en adverteer ik in bladen.

De ontwikkeling van de websites

Ik heb mezelf alles aangeleerd. Dat zie je (nou ja, ik in ieder geval) ook aan ZoZwanger.nl. Daar zitten nog foutjes en onzuiverheden in die ik niet zelf kan oplossen, maar die ik bij Musjes.com en Lovely Maternity wel goed heb gedaan. Het is groei- en leerproces, ook in de opbouw en promo van de websites.

De producten

Ik surf buitenlandse blogs, fora en bijv. Skout af op zoek naar leuke producten. Ik heb inmiddels een goed netwerk aan buitenlandse merken die mij attenderen op nieuwe merken en handige producten.

Om in mijn webshops te komen moet ik een product leuk vinden en er brood in zien. Het moet veilig zijn en het liefst duurzaam, en voor Musjes.com, uniek in Nederland.

Exclusieve serie jurkjes voor Stichting Interplas Holland

In samenwerking met mijn moeder maken we een exclusieve serie jurkjes die we aan het eind van het jaar gaan verkopen. De opbrengst gaat volledig naar het goede doel: Stichting Interplast Holland.

Deze stichting opereert kindjes met een schisis (en andere gezichtsafwijkingen) in ontwikkelingslanden. Mijn zoontje is geboren met een dubbelzijdige schisis en daarom gaat dit doel me nauw aan het hart. Hij heeft het geluk in Nederland te zijn geboren en dus alle operaties van de verzekering te krijgen. Maar vele kinderen hebben dat geluk niet en dat maakt hen maatschappelijke outcasts. Heel erg!

Combinatie bedrijf en gezin

Werktijden

k heb vijftien uur oppas aan huis en mijn man werkt vier dagen. Zo ben ik er als er nood aan de man is, maar kan ik rustig werken als de kinderen spelen. Verder doe ik veel ’s avonds als de kinderen slapen en ook tussen de middag als de jongste slaapt. Daarnaast werk ik elke avond nog een paar uurtjes, en vaak ook nog wat in het weekend.

Het is soms best lastig om alles met elkaar te combineren en kom regelmatig tijd te kort. Ik zal dus dingen moeten uitbesteden en dat betekent loslaten. Mijn kinderen verder uitbesteden vind ik geen optie, dus dat betekent een deel van de zaak uitbesteden. Zo heb ik net de hele boekhouding bij een kantoor ondergebracht. Dat is stap één!

Huishouden

Hotze doet minstens zoveel als ik, wat betreft het huishouden misschien zelfs wel meer. Dat komt omdat hij wat preciezer en netter is aangelegd dan ik. Ik vind het minder snel nodig om iets schoon te maken.

Voor groot schoonmaakwerk hebben we een schoonmaker.

Werkplek

We hebben onze zolder laten verbouwen en dat is nu mijn kantoorpaleisje! Een grote open ruimte, 32m met een vide erin, en een dakterras .

Sommige producten heb ik op voorraad, andere dingen, zoals kleding, bestel ik na bestellingen.

Wat onderscheidt Musetta's webshops van andere webshops?

Achter elke webshop van mij, zit een doordacht plan. Ik weet wat de doelgroep is en wat die doelgroep wil.

Mijn doelgroep voor Musjes wil bijvoorbeeld eigenlijk geen korting: ze willen originele kleding en dus best veertig euro betalen voor een jurkje. Van veel webshops die ik zie, en van dichterbij meemaak kloppen de dingen niet met elkaar: doelgroep en marketingstrategie passen niet bij elkaar.

Toekomstmuziek

Ik ben bezig een distributiebedrijf te starten. De producten die ik naar Nederland haal wil ik graag breder in de schappen krijgen, maar dan wel via mij. Anders voed ik een baby die ik niet mag houden.

Daarnaast zou ik wat betreft ZoZwanger.nl dingen wel willen uitbesteden aan een fulfilment bedrijf. Op die manier kan ik me bezig houden met andere zaken dan het inpakken van bestellingen, frankeren en naar de post rijden.

De toekomst zal druk zijn! Wij willen thuisonderwijs gaan geven en daardoor zal er niet een magisch moment komen dat ik/wij weer meer tijd voor werk zullen krijgen. Langzamerhand zullen de kinderen wel zelfstandiger worden en meer hun eigen gang gaan, maar het zal altijd een intensieve combinatie zijn. Superleuk, ik zou niet anders willen, maar toch.

Het mooie aan mijn werk is dat ik midden in de nacht iets kan bedenken en het de volgende dag al kan doen. Dat, als iets niet lukt, ik het gewoon kan laten liggen om er maanden later ineens met een nieuwe ingeving opnieuw tegen aan te gaan.

Ik vind het heerlijk dat mijn kinderen dichtbij me zijn en dat ik met de bedrijven, de blog en de distributie heel dichtbij mijzelf en mijn kinderen kan blijven. Ik vind het leuk om successen meteen te kunnen delen met mijn gezin.

Meer weten? Bezoek Musetta's shops en blogs!

Musjes.com
Lovely Maternity
Growing up Green
Musetta's persoonlijke blog

Geen opmerkingen

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.