Kant en klare knutselpakketten: Julia verkoopt ze in haar webshop WoeWoe

zondag 15 augustus 2021 -
kant en klare knutselpakketten

Julia (32) verkoopt onder andere kant en klare knutselpakketten, tekenspullen en bouwspeelgoed voor kinderen.  

Julia heeft samen met haar man twee kinderen: Damian van 3 jaar en Owen van 10 maanden. Ze werkt ruim 10 jaar in de reisbranche. Sindskort heeft ze haar eigen webshop bij WoeWoe!

Ik interviewde Julia over haar webshop/blog!
 

Hoe kwam je op het idee om woewoe.nl te starten? 


Knutselen heb ik altijd leuk gevonden. Inmiddels komt mijn oudste zoontje op een leeftijd dat hij mee kan doen, dus dat zorgt weer voor hele nieuwe ideeën. Daarnaast vind ik het ook erg belangrijk voor kinderen om te knutselen. Het stimuleert de creativiteit, en kinderen kunnen zo anders denken dan volwassenen, dat resulteert in hele mooie dingen. 

Waarom koos je voor de combinatie van webshop en blog?


Dat heeft 2 redenen: 

  1. Enerzijds omdat het er voor zorgt dat mensen op mijn website komen, en natuurlijk hoop ik dat zij doorklikken en iets bij me kopen 
  2. Daarnaast vind ik het bloggen ook erg leuk! Daarom blog ik niet alleen over knutselen en mijn producten maar soms ook over kinderen, opvoeding en het moederschap in het algemeen. 

Hoe heb je de webshop aangepakt? Gebruik je een bepaald programma? Waarom juist die?


Ik gebruik Wordpress. Het heeft me altijd tof geleken om zelf websites te kunnen maken. Dus aan de hand van Youtube video’s heb ik mijn eigen site gemaakt. Wordpress is vrij makkelijk om te leren. Het kost alleen veel tijd 😊) en je kunt er heel veel mee. 


Hoeveel tijd zat er tussen het idee om woewoe.nl te starten en de daadwerkelijke uitvoering?


Begin januari 2021 had ik het idee dat ik wat nieuws wilde doen. Ik werk 10 jaar bij mijn huidige werkgever, en ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging, maar niet op zoek naar een nieuwe baan. 

Toen kreeg ik de kans om de kartonnen speelhuisjes in te kopen en vanuit daar is WoeWoe ontstaan.


Op 1 mei 2021 is woewoe.nl live gegaan. 

Heb je een cursus ondernemen gevolgd of iets anders om op dit op te starten?


Helemaal niks. Met Youtube en Google kom je tegenwoordig heel ver. Verder leer ik vooral door te doen. Je maakt af en toe keuzes die achteraf niet zo handig waren maar ook daar leer je weer van en dat hele leerproces geeft mij ook veel voldoening. 

Sta je ingeschreven bij de Kamer van Koophandel? 


Jazeker, dat hoort erbij als je een echte webshop begint. Ik vind het wel belangrijk om aan alle wetten en regels te voldoen. 

kant en klare knutselpakketten

Hoeveel tijd besteed je eraan per week?


Dat ligt eraan hoeveel tijd er over is. Mijn man werkt fulltime wisseldiensten, en ik werk 20 uur in de week als hij vrij is. 

We kiezen er bewust voor om onze kinderen niet naar een opvang te doen, Damian gaat wel 2 ochtenden naar de peuterspeelzaal. 

Dit betekent dat er bijna altijd wel één van ons werkt, ook in de weekenden. Daarnaast het huishouden, sociale leven en kinderen. Als de kinderen slapen, werk ik nog aan WoeWoe. Soms is dat een uurtje, soms ga ik door tot 2 uur in de nacht. 

Dat vind ik één van de positieve punten van het ondernemerschap: je kunt het zelf bepalen en indelen.

Is het goed te combineren met je werk in de reisbranche? 


Het zijn echt twee verschillende onderdelen van mijn leven. Dat vind ik ook wel fijn. Al neem ik de ervaring van beide natuurlijk wel mee. 

Mijn administratieve functie komt goed van pas bij WoeWoe. Ik weet al het een en ander van boekhouden, en ben gewend om zeer secuur te werken. Daarnaast heb ik ook de nodige ervaring op het gebied van klantcontact. 


Hoe heb je je voorbereid op het opstarten van woewoe.nl?


Zoals ik eerder al zei, heel veel Youtube en Google. Aan de hand van Youtube tutorials heb ik mijn website gemaakt. En als ik me maar even iets afvraag, dan weet mijn vriend Google het antwoord. Daarnaast heb ik meerdere vrienden en familieleden die ook zzp'er zijn. Dus ik kan altijd om advies vragen. 

Hoe bepaal je welke teken- en knutselspullen je laat zien op woewoe.nl?


Ik wil graag een breed assortiment bestaande uit basics en leuke, originele producten. 

Het liefst heb ik alleen maar lokale, originele en duurzame producten, maar dat lukt helaas niet. 

Daar is te weinig aanbod in. Dus het is een mix van al het voorgaande, en een aantal grote merken en basisproducten. 

Ik las dat je milieuvriendelijk en/of biologisch materiaal belangrijk vind. Hoe kom je erachter of iets hieraan voldoet?


Zeker, duurzaam knutselen is iets wat ik belangrijk vind én wat ook heel makkelijk kan. In mijn blogs knutsel ik bijvoorbeeld vaak met wc rollen of ander restmateriaal.

Of een product milieuvriendelijk is, is natuurlijk een breed begrip. Je kunt kijken naar:

  • Het materiaal.
  • Hoe het verpakt wordt.
  • Waar het geproduceerd wordt. 

Merken die hier bewust mee omgaan, hebben bij mij een streepje voor. 

Zo heb ik kant en klare knutselpakketten van Pakje Plezier. Deze zijn samengesteld uit restmateriaal en worden gemaakt op een sociale werkplaats. Ja, dat vind ik mooi en verkoop ik graag! 

Probeer je alles eerst zelf uit?


Niet alles. Als ik met een groot nieuw merk ga samenwerken, dan wil ik het wel eerst uitproberen. Zo heeft mijn zoontje veel plezier aan een kartonnen auto. Maar van grote merken lees ik veel reviews van kant en klare knutselpakketten van anderen,. Vervolgens baseer ik op basis van reviews en foto’s of het product wat voor WoeWoe is. 

Wat vind je van de knutselspullen bij de Action?


Action kan producten heel goedkoop aanbieden omdat zij in hele grote aantallen inkopen, dat kan ik niet. Het is fijn om goedkoop knutselspullen te kunnen kopen, maar wil je iets unieks en van goede kwaliteit dan kom je vaak ergens anders uit, bij WoeWoe bijvoorbeeld! 

Je hebt ook een webshop. Hoe heb je dat aangepakt?


Ik begon met het kartonnen speelgoed. Toen ging ik op zoek naar wat er bij paste, en heb ik een klein assortiment opgezet. 

Inmiddels heb ik 100 producten waaronder zoals kant en klare knutselpakketten en ben ik elke maand aan het uitbreiden. 

Alle winst wordt gelijk geïnvesteerd in nieuwe producten. 

Wat is je doel met woewoe.nl? Wil je er bijvoorbeeld uiteindelijk fulltime aan werken? Of zal het parttime blijven?


Voor nu is het echt een hobby. Omdat er heel veel webshops zijn én grote concurrenten als Bol.com, denk ik niet dat ik er snel een goed salaris uit kan halen. Het gaat mij vooral om de ervaring, het leerproces en natuurlijk word ik hartstikke blij van al die knutselende kinderen! 

Hoe onderscheid je je van andere websites met knutselspullen?


Ik probeer een combinatie te bieden van basics en unieke merken die je niet bij de grote webwinkels vindt. Daarnaast wil ik mij onderscheiden op het gebied van klantvriendelijkheid. 

Je bent bij mij geen klantnummer. Ik doe het oprecht voor de knutselende kinderen. 

Wat zou je andere moeders die willen werken vanuit huis adviseren?


Kwaliteit boven kwantiteit. Als je bij je kinderen bent, laat die telefoon dan even liggen en besteed 100% aandacht aan de kids. 

Uit eigen ervaring weet ik dat je geneigd bent om even een mailtje hier en daar te antwoorden maar het geeft rust voor zowel jezelf en de kinderen als je je werktijd én privétijd zoveel mogelijk gescheiden houdt.

Kant en klare knutselpakketten bestellen bij Julia?

kant en klare knutselpakketten

Wil je kant en klare knutselpakketten en leuke knutselspullen bestellen bij Julia? Bezoek dan haar blog en webshop op woewoe.nl!

Binnenkort ook knutselpakketten voor kinderfeestjes op WoeWoe!

Leestips

Geen opmerkingen

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.