Jezelf presenteren als Wahm en zzp-er: online en offline promotie

zondag 14 augustus 2016 -
offline promotie zzp-er
Op Facebookgroepen zie ik ze regelmatig voorbij komen: visitekaartjes! Trotse bloggers laten daar hun nieuwe visitekaartje zien aan hun collegabloggers.

Dergelijke visitekaartjes kenmerken zich door een stijl die aansluit bij het blog. En ik moet zeggen: ze zien er vaak erg leuk en professioneel uit.

Nieuwsgierig naar die visitekaartjes? Google dan eens op 'mamablog + visitekaartje'. 

Bloggers laten tegenwoordig visitekaartjes drukken


Veel bloggers laten speciaal visitekaartjes drukken voor als ze naar bijeenkomsten gaan. Als je als blogger serieus genomen wordt, kun je namelijk uitnodigingen verwachten voor openingen, premières, speciale voorstellingen, presentaties van nieuwe kledinglijnen etc.

Dus hoewel bloggers hun werk online doen, zie je dat ze zich ook presenteren op de 'ouderwetse' manier : ) met een visitekaartje! 

Andere manieren om jezelf offline te presenteren


Naast visitekaartjes zijn er nog veel meer manieren om je als Wahm en zzp-er te presenteren aan de wereld en potentiële klanten.

Denk aan flyers, briefpapier, enveloppes met je bedrijfslogo er op, notitieblokken, stickers en zelfs heuse banners die je kunt ophangen. Neem ze mee naar plekken waar je klanten zich bevinden.

Is je doelgroep moeders? Hang dan ook flyers, stickers en posters op in zwembaden, bibliotheken, consultatiebureau's etc. Kortom overal waar veel jonge moeders komen.

Open Coffee bijeenkomst


Als je het (nog) niet van de uitnodigingen moet hebben is een Open Coffee ook een uitstekende plek om jezelf te presenteren. Een Open Coffee is een laagdrempelige ontmoetingsochtend voor zzp-ers. Zelf ga ik er graag naar toe voor de gezelligheid.

Ik houd er niet zo van om mezelf te verkopen. Maar ik merk dat het me wel degelijk nieuwe contacten oplevert. En dat is leuk!


Online promotie


Online promotie blijft natuurlijk ook erg belangrijk. Als ik eerlijk ben is dit mijn favoriete manier van promotie en netwerken. Ik doe dit liever dan mezelf 'in real life' presenteren.

Online promotie kun je doen met behulp van een blog en natuurlijk de bekende social media kanalen, zoals Twitter en Facebook.

Conclusie over offline en online promotie


Hoewel online promotie een grote vlucht heeft genomen, blijft ook offline promotie belangrijk. Zeker als je naar bijeenkomsten of events gaat, is een visitekaartje een must-have omdat het een makkelijke manier is om mensen je contact gegevens te geven. Visitekaartjes drukken en printen hoeft niet duur te zijn.

In het verleden hadden veel mensen kaartjes van Vistaprint. Maar het grote nadeel van die kaartjes is dat ze heel herkenbaar zijn als zijnde van Vistaprint. Voor een meer unieke look zou je eens kunnen kijken op reclameland.nl

Tip: Zet een QR code op je visitekaartje!

Wat doe jij aan promotie? En waar kocht jij je visitekaartje?

2 opmerkingen

  1. Ik heb alleen visitekaartjes voor de webshops. Misschien dat ik ook nog kaartjes voor de blog laat maken, maar dan moet ik er eerst over uit zijn wat er dan op moet komen te staan. Vooralsnog heb ik een klein printje dat ik bij elke kralen-levering erbij stop.

    BeantwoordenVerwijderen

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.