Geld verdienen met binaire opties


zondag 31 juli 2016 -
geld verdienen met binaire opties
Van aandelen en koersen heb ik weinig kaas gegeten. Maar ik weet dat er mensen zijn die hier een best een aardig zakcentje mee bijverdienen, of zelfs een heus inkomen.

Robin schreef onderstaande interessante artikel over binaire opties en onderzoekt daarin of dit een goede manier is om geld te verdienen vanuit huis!

Geld verdienen met binaire optiesAls je opzoek bent naar een manier om vanuit huis geld (bij) te verdienen dan ben je er vast al mee doodgegooid: video’s van bijstandsmoeders die tonnen per jaar vanuit huis zijn gaan verdienen.

Veel van dit soort video’s blijken uiteindelijk binaire opties te promoten.

Het lijkt ons te mooi om waar te zijn en we hebben daarom voor je uitgezocht hoe het zit met die binaire opties, en of je er echt zoveel geld mee kan verdienen. Wat zijn binaire opties?Binaire opties zijn financiële producten waarmee je kunt inspelen op een verwachte koersstijging of daling van een aandeel, een valutapaar of een grondstof prijs.

Als je niets hebt met beleggen en aandelen dan kunnen we nu je al zeggen dat binaire opties niets voor je zijn. Als je belegt in aandelen dan is het risico relatief klein, zeker op de langere termijn en als je gespreid belegt. Als je belegt in aandelen die dividend uitkeren dan heb je ieder jaar in ieder geval meer opbrengsten dan wat de lage rentes op spaarrekeningen je momenteel bieden.

Over het hele jaar genomen kan de waarde van je aandelen stijgen of dalen. Maar als je het over langere periodes bekijkt (meer dan tien jaar), dan zal je zien dat de waarde van aandelen eigenlijk altijd wel stijgt. Binaire opties zijn wat dat betreft het tegenovergestelde van aandelen. Bij binaire opties gaat het om de zeer korte termijn waarbij je veel wint of alles verliest. 

Voorbeeld


We kunnen dat het beste duidelijk maken aan de hand van een voorbeeld. 


Stel je verwacht dat het aandeel Shell gaat stijgen. Dan koop je de binaire call optie op Shell. Na een uur loopt deze optie af. Als het aandeel Shell na het uur inderdaad hoger staat dan krijg je 90% (percentage is afhankelijk van de broker) uitgekeerd. Als het aandeel Shell na het uur lager staat dan ben je echter je volledige inleg kwijt.


Je ziet het verschil met het beleggen in aandelen: je wint veel of verliest alles en de beleggingshorizon is slechts 1 uur (in plaats van meerdere jaren). Bij binaire opties is het overigens ook zo dat alleen het moment van het aflopen van de optie telt. Als Shell na de aankoop van de optie stijgt dan kun je de optie niet snel met winst verkopen. Je moet wachten tot het uur afgelopen is. Als het aandeel dan net weer even lager is geworden dan ben je toch je inleg kwijt. Het maakt daarbij niet uit hoeveel Shell in waarde stijgt of daalt. Je hebt 90% winst als Shell slechts 1 cent in waarde gestegen is. Maar je bent ook je inleg kwijt als Shell slechts 1 cent in waarde gedaald is. 
Binaire opties worden vergeleken met gokken


Je zult begrijpen dat binaire opties door het speculatieve karakter worden vergeleken met gokken. De AFM (Autoriteit Financiële Markten) was ook lange tijd van mening dat binaire opties een vorm van gokken zijn, en hield daarom geen toezicht op deze markt.

Maar omdat op Europees niveau binaire opties wel gezien worden als beleggingsvorm is de AFM sinds vorig jaar toezicht (moeten) gaan houden op de binaire opties brokers. Voor de consument betekend dit o.a. bescherming (tot op bepaalde hoogte) van het saldo dat ze bij een binaire optie broker hebben. Kan je er geld mee verdienen?Nu vraag je je af hoe dat zit met de moeders die volgens de reclamevideo’s tonnen per jaar verdienen met binaire opties. Verdienen zij er echt zoveel geld mee?

Er zullen best wel een paar moeders te vinden zijn die geld verdienen met binaire opties is ons idee. Wij hebben ze nog niet gevonden overigens. Maar het lijkt ons sterk dat er veel moeders echt zulke grote bedragen met binaire opties verdienen. Wil je veel geld met binaire opties verdienen dan zal je namelijk ook hele grote risico’s moeten nemen.  Binaire opties betalen bij winst 90% uit terwijl je bij verlies 100% kwijt bent. Je zal dus meer dan de helft van de transacties goed moeten hebben om überhaupt break-even te kunnen handelen. En dat terwijl de koers moet voorspellen over slechts 1 uur tijd. Als je de koersbewegingen gaat gokken dan zal je op de lange termijn dus altijd al verlies maken.

Het lijkt ons dat de groep die geld verliest met binaire opties groter is dan de groep die er geld mee verdient. Kwestie van een simpel rekensommetje op basis van 90% uitkering bij winst en 100% kwijt bij verlies. Om de koersbewegingen te kunnen voorspelen zal je dus een goede strategie nodig hebben. Een strategie welke de koersbeweging veel vaker goed voorspelt dan verkeerd. Hiervoor zal je gedegen kennis moeten hebben van instrumenten waarmee je koersbewegingen kunt voorspellen. Eén van deze instrumenten is technische analyse. Bij technische analyse worden trendbewegingen in aandelen koersen en volumes geëxtrapoleerd naar de toekomst. Meer lezen over binaire opties?


Op de website van geldgorilla staat een artikel over binaire opties waarin zij hun licht laten schijnen over binaire opties en strategieën bespreken. Er worden tips gegeven als je binaire opties uit wilt gaan proberen en ze hebben een link in het artikel opgenomen waarmee je een demo-account bij een binaire optie broker kan openen. Hiermee kan je gaan handelen met oefengeld, zodat je eerst kunt uitproberen of het handelen je ligt voordat je met echt geld aan de slag gaat. Conclusie over binaire opties


Ons advies: ga eerst handelen met een demo-account en als je met echt geld aan de slag gaat beleg dan nooit meer dan wat je kunt missen. Verwacht niet de gouden bergen die je in de reclamevideo’s worden voor gehouden. 
Meer thuiswerkideeën? Kijk dan hier.

Geen opmerkingen

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.