Doortjes blog Update 2024: Van gewichtsconsulent tot Virtueel Assistent

woensdag 27 maart 2024 -
thuiswerk

Doortje (28) rondde succesvol een MBO opleiding af. En sinds 2010 werkt ze zelfstandig vanuit huis. Ten tijde van dit interview werkte Doortje als gewichtsconsulente met een eigen praktijk aan huis.

Tegenwoordig werkt ze nog steeds vanuit huis, maar nu als virtueel assistent en als blogger van Doortjes blog.

Ik interviewde haar over het leven als moeder die werkt vanuit huis.

Wilde je altijd al vanuit huis werken? 


Eigenlijk niet. Het liep gewoon zo, en nu we kinderen hebben ben ik er erg blij mee! Ik heb eerst mijn opleiding afgerond en het makkelijkste was om aan huis te beginnen. Dat was in 2010. Ter voorbereiding maakte ik een bedrijfsplan en richte mijn praktijkruimte in.

Schreef je je in bij de KvK? 


Ja, ik schreef mij gelijk in.

Kun je over wat meer vertellen over je werkzaamheden? 


Ik help mensen met afvallen en/of gezonder te leven. Ik kom heel veel verschillende mensen tegen. Daarnaast blog ik over het moederschap, bewust leven en koken op www.doortjesblog.nl

Hoeveel uur werk je per week in je bedrijf? 


Dat is heel verschillend. Ik denk dat ik gemiddeld rond de 20 uur zit.

Ben je financieel onafhankelijk met je eigen bedrijf? 


De ene maand wel en de andere maand niet. Het ligt er bij mij echt aan of klanten hun facturen op tijd betalen! Maar ik werk nu vooral voor de extraatjes voor ons gezin, en daarvoor is het meer dan genoeg.

Hoe bevalt het werken vanuit huis? 


Heel erg goed, ik vind het vooral fijn om eigen baas te zijn en mijn eigen tijd te kunnen indelen.

Hoe combineer je het met je kinderen? 


Ik werk vooral 's avonds als de kinderen slapen. Afspraken plan ik als mijn man vrij is of mijn ouders oppassen. Zo kom ik wel aan mijn uurtjes. Het fijne is dat ik er ook voor kan kiezen om niet te werken als er bijvoorbeeld een kindje ziek is.

Wat doe je aan marketing/netwerken? 


Ik ben weleens naar een netwerkborrel geweest, maar daar kom je toch vaak dezelfde personen tegen. Ik moet het meer hebben van mond tot mond reclame en dat gaat prima!


Hoe komen klanten bij jou terecht? Via welke kanalen? 


Vaak horen ze het van iemand anders die ik geholpen heb met afvallen en komen ze bij mij terecht. Voor mijn blog maak ik weleens reclame op social media.

Wat zou je andere moeders die vanuit huis willen werken aanraden? 


Let goed op jezelf! Ik heb dat echt moeten leren. Als je niet oppast werk je altijd als je kinderen slapen of als je even een uurtje de tijd hebt. Maar als moeder met jonge kinderen heb je ook echt je rust nodig. Ik zit nu vaker heel bewust op de bank om een serie te kijken of een boek te lezen.

Wat is de rol van Doortjes blog? Staat dat in relatie met je bedrijf of is het een hobby? 


Doortjes blog gaat over iets heel anders! Maar ik verdien er wel geld mee, dus een hobby zou ik het niet meer noemen.

Er zijn veel bloggende moeders: heb je tips voor moeders met een blog? 


Ik denk dat het heel belangrijk is om jezelf te blijven. Ook op je website. Natuurlijk wil je zoveel mogelijk lezers of wil je je verhaal kwijt, maar zorg dat je trots bent op je website en dat je jouw persoonlijkheid erin terug ziet.

Ik zie regelmatig websites die er wel heel professioneel uitzien, maar waar je niet uit kunt opmaken wie er nou blogt. Of websites die vol staan met reclame klik ik ook weg. Ik ben niet vies van reclame, ik verdien zelf ook geld met Doortjes blog, maar als de reclame meer aanwezig is dan andere content dan haak ik toch af.

Doortjes blog 2024

Veel bloggers zijn gestopt met bloggen, maar Doortjes blog bestaat nog steeds! Doortjes huidige  blog gaat over besparen, moederschap, recepten, koken en lifestyle. Daarnaast is Doortje te vinden op Instagram onder de naam Doortje Wanders.

doortjes blog

Opvallend vind ik dat er geen reactie mogelijkheid onder de blogposts staat.

Geen opmerkingen

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.