Geld verdienen met draagdoeken

donderdag 9 december 2010 -
Iedereen een kind op de buik
door Maaike Hoffstedde
Bron: Telegraaf, 10 december 2010


Zelf stond ze aan de wieg van het bedrijf Babybij. Kim Heerschop ontdekte na de komst van haar eerste kindje, bijna drie jaar geleden, de voordelen van de draagdoek.

Ze raakte eraan verslingerd, volgde een Duitse draagschool tot draagdoekconsulente en richtte samen met schoonzus Wendy Fleuren en medecursist Hannie Markus Babybij op. Het drietal leert onder andere ouders hoe ze een draagdoek naar wens kunnen gebruiken en beheert een webshop met een scala aan draagdoeken, ergonomische babydragers en allerhande kinderartikelen.

N.B. Je kunt ook draagdoeken kopen bij de DM drogist!

Het zoontje van Heerschop huilde veel en ze merkte dat hij rustiger werd als hij door zijn moeder werd gedragen.
,In Nederland zag je enkele jaren geleden weinig mensen met een draagdoek’, vertelt Heerschop. 'Daar moest je echt voor naar Duitsland, waar ze meer ‘gezondheids-minded’ zijn op dit gebied en ze heel erg uitgaan van het positieve effect van het dragen op je kind.’
Daarom heeft ook ze een opleiding als gedaan bij een Duitse draagschool.

Maar, je baby vervoeren in een draagdoek of voorgevormde drager wordt ook in Nederland steeds populairder. En omdat niet iedereen direct even goed met zo’n doek uit de voeten kan, komen (aanstaande) gebruikers vanuit alle windstreken naar Den Bosch voor hulp middels een draagdoekconsult.
'Iemand komt met zijn of haar baby en in 90 minuten leren wij diegene dan de techniek aan die het best bij de persoon past’, legt Heerschop uit, die meteen vertelt dat er veel verschillende manieren zijn om je baby bij je te dragen. 'Mensen willen vooral graag hulp bij het rugdragen, dat vinden ze toch spannend, omdat ze hun baby dan niet zien.'

De drie ondernemers die Babybij runnen zijn alle drie jonge moeders met twee kleine kinderen die het thuismoederschap combineren met het ondernemersschap. Alleen Markus heeft er nog een parttime baan naast.
'We zitten in de luxe positie dat we dit samen doen. Als een van ons een keer heel erg druk is, kan de ander makkelijk inspringen en kunnen we altijd goede service leveren. Daarnaast keren we onszelf nu nog geen salaris uit. Hoewel we het in de toekomst zeker ambiëren om er zelf ook wat aan te verdienen, willen we Babybij de kans geven om optimaal te kunnen groeien. Het afgelopen jaar is dit ook echt heel erg goed gelukt en voor de toekomst zijn er nog een heleboel plannen.’

Wie overigens denkt dat draagdoeken alleen voor baby’s zijn heeft het helemaal mis. Heerschop’s oudste zoontje wordt bijna drie en wordt nog regelmatig als hij tijdens een lange wandeling moe is door zijn moeder gedragen. Er staat ergens een buggy thuis, onder het stof. Voor als oma komt.

Meer weten?

Babybij Draagdoeken

Geen opmerkingen

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.