Geld verdienen met je blog of website

dinsdag 16 november 2010 -
Geld verdienen met je blog kan. Maar daar gaat meestal heel wat geploeter aan vooraf. Bij mij in ieder geval wel.

Je hebt natuurlijk van die jaloersmakende mensen die een Gouden Idee hebben, en vanaf dag één hun bezoekerstallen als vanzelf zien groeien. Maar voor de meesten van ons is het een kwestie van hard werken.

Je hebt bezoekers nodig

Om geld te verdienen met je blog heb je in de eerste plaats bezoekers nodig. En dat betekent dat je moet zorgen voor interessante blogposts en informatie, die je ook nog eens regelmatig bijhoudt. Blogs waar je de spinnenwebben eerst moet afblazen trekken nu eenmaal niet veel bezoekers.

Promoot je blog

Maar alleen goede stukken schrijven is natuurlijk niet genoeg: mensen moeten weten dat jij er bent! Een goede manier om je blog te promoten is andere blogs bezoeken en daar goede comments achterlaten. Ik benadruk 'goede' want als je alleen maar iets zegt om je link te kunnen droppen, ben je eigenlijk aan het 'spammen' en dat wordt door niemand gewaardeerd.

Zorg dat je blog gevonden wordt door zoekmachines

Een seo-score geeft aan hoe goed jouw blog of website te vinden is door zoekmachines. Ik gebruik daarvoor altijd graag lipperhey.nl. Je typt je blogadres in, en Lipperhey doet een snelle analyse en geeft je de seoscore!

De eerste keer dat ik mijn blogs aan deze analyse onderwierp schrok ik wel een beetje: hoger dan 40% kwam ik niet. Sindsdien heb ik veel verbeterd en nu heb ik op sommige blogs zelfs een score van 78%!

Geld verdienen met Google Adsense

Naarmate je bezoekerstallen stijgen, kun je geld verdienen met je blog. De makkelijkste manier is door simpelweg Google Adsense advertenties op je blog te plaatsen. Google zorgt ervoor dat de advertenties passen bij jouw lezerspubliek, en betaalt je elke maand uit bij een saldo van minimaal 100 dollar.

Waarschuwing

Toen ik net begon had ik op mijn blogs ook een advertentie staan van Moneymiljonair, een soort 'klikprogramma' waarbij je geld verdient met het lezen van mail en bezoeken van websites. Google Adsense accepteert niet dat je dit soort advertenties op je blog of website combineert met Google Adsense!

Conclusie

Geld verdienen met Google Adsense is ontzettend leuk. Maar het allerbelangrijkst blijft natuurlijk: hoogstaande content.

Lees ook: Bovenaan in Google

7 opmerkingen

 1. Gaaf hoor je advertentie inkomsten.
  Pas je op met het vermelden van advertentie inkomsten. Op die manier is zonder vooraankondiging mijn google advertentie account geblokkeerd en verwijderd :(

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Christel,

  dank voor deze tip!!! Ik schrik er van, want ik wist niet dat je die niet mocht noemen. Ik heb ze onmiddellijk verwijderd.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En wat voor trucjes doe je dan om meer vindbaar te zijn voor zoekmachines, heb je nog wat tips? Ik kom nu op 57% seo score, dus dat kan wel wat omhoog...
  Thanks, Karien

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als je net als ik blogger gebruikt is het belangrijk ervoor te zorgen dat de titel van je individuele post éérst wordt gezien door zoekmachines.

  Blogger staat standaard ingesteld dat de algemene titel van je blog eerst gevonden wordt. Toen ik dat veranderd had schoot ik meteen een stuk omhoog w.b. seo score.

  O.a. op deze link wordt het uitgelegd:

  http://www.cranked.me/2008/07/how-to-optimize-your-blogger-post-page.html?showComment=1257435801077#c3491615009914151336

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat gaaf dat je al deze info deelt. Ik zou dolgraag geld willen verdienen met een blog enzovoorts. Heb me dan ook opgegeven voor Moneymiljonair, voor google adsense (blog en YouTube). Dankzij al je tips is er dus werk aan de winkel voor mij.

  groetjes Siets
  twitter: @schrijfeenboek

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi hoi,

  Heel erg bedankt voor alle nuttige tips op deze blog! Je hebt me geïnspireerd om een eigen site te beginnen. Ben net begonnen en ik vind het geweldig leuk om te doen en lees ook al je posts na om er het beste van te maken.

  Net de SEO-score link geprobeerd en kom uit op 73%, niet slecht voor een beginner toch? Maar populariteit een 1 haha, nog even doorwerken voor mij dus...

  Groetjess

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is een prima score! Zoekmachines zullen je in ieder geval kunnen vinden. Veel succes met je website!

   Verwijderen

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.