Demonstratice Janbibejan

maandag 10 maart 2008 -
Hallo mijn naam is Yvonne! Ik ben 38 lentes jong, woon samen met Michiel en we hebben 2 kinderen. Youri van 12 en Renske van 2 jaar.

Mijn achtergrond

Ik heb van alles gedaan, wat het werken betreft, van Albert heijn, tot werken in een kunstbloemen atelier in Belgie. Ik heb mijn diploma apothekers assistente. Je ziet het: ik ben een manusje van alles!! Sinds aug. 2007 ben ik werkzaam bij Janbibejan en het bevalt me geweldig.

Hoe kwam ik op het idee om voor Janbibejan te gaan werken?

Dat is wel grappig om te vertellen, ik was al werkzaam bij Tupperware, maar vond ze te pusherig, ik had ook niet de klik met het product. Begrijp me niet verkeerd: het is heel goed spul maar ik miste iets. De vreugde die bepaalde dingen kunnen uitstralen. Ik had het hier met een vriendin over en die zei: ik vind Janbibejan echt iets voor jou, wij hebben het op onze peuterspeelzaal, het is heel degelijk en duurzaam en je wordt er vrolijk van!! Nou daar had ik wel oren naar!

Ik ben meteen gaan kijken op de website van Janbibejan en heb me aangemeld.

Aanmelden als demonstratrice

Kort daarop werd ik uitgenodigd door de teammanager uit mijn regio en had een soort van sollicitatie gesprek. Dat vond ik in het begin eigenlijk wat gek, bij Tupperware mag iederéén zo maar beginnen. Uiteindelijk vond ik het wel heel goed dat ze dit deden, want dat bewees dat ze niet jan en alleman aannamen, en dat je heel serieus genomen wordt. Dus niet alleen kwaliteit bij het speelgoed, maar ook bij de demonstratrices!

Er zijn geen startkosten en je hoeft geen financiële investering te doen.

Starterstraining

Bij Janbibejan krijg je een starterstraining, verkoop en artikeltraining. Wij hebben toen een schilderijtje gemaakt met de ontwerpster Eva Zegers, van Janbibejan. Echt een hele leuke ervaring! Zo'n opleiding doe je dus 2 dagen (niet achter elkaar).

Als je op de starterstraining beslist of je voor Janbibejan wilt gaan werken, krijg je ook gelijk je spullen mee naar huis!
Ik weet nog goed dat ik alles meteen thuis uitpakte en het één nog mooier en leuker dan het andere vond. En ja, ik werd er echt heel blij van!! Mijn dochtertje vond het ook helemaal geweldig, al dat mooie spul.

Ze heeft ook echt al haar favoriete spullen, Klaartje koe de duwbak, en de paddestoel 3 ballen, lief rollerbeest en de loopfiets geit.

Tijdsbesteding

Qua tijd besteed ik ongeveer 2 1/2 uur á 3 uur aan een houten speelgoed avond. Het bestelformulier invullen duurt ongeveer een half uurtje, en dan als de bestelling binnen komt sorteer je het, kijkt het na en gaat het afleveren.

De combinatie met mijn gezin is heel makkelijk. De avonden dat ik weg ben, is mijn partner thuis. Dus is er altijd iemand thuis, overdags kan ik me op mijn kinderen concentreren en op het huishouden en 1 of 2 avonden in de week ben ik er lekker uit!! Dit is echt een aanrader voor iedereen die graag iets erbij zou willen doen, zonder dat het gezinsleven eronder lijdt.

Klantenwerving

In het begin heb je startparty's 5 stuks, en daar vanuit borduur je verder. Janbibejan heeft op dit moment een hele leuke weekplanner van kikker ( waar ze rechten over hebben!!). Dit is een zogenaamd doorboekingscadeau. Dus ben je op een houten speelgoed avond en je denkt: 'Zo'n gezellige avond wil ik ook wel thuis,' en je geeft 'm dan binnen 6 mnd, dan krijg je zo'n mooie thuisplanner. Over 2 mnd. kan het doorboekings cadeau weer iets heel anders zijn, dat blijft een verassing!!

Meestal zijn er wel 2 of 3 man die dan zo'n avondje willen en ook het mooie cadeau krijgen. Zo haal je uit een avond steeds weer nieuwe avondjes en zo krijg je een goed lopend "winkeltje"

Verdiensten

Elke keer als je een party geeft is een bepaalde percentage voor jou, mooie stimulans om goed je best te doen! Het percentage is 25% en kan oplopen met 2 á 3%.
Daarbij kan je ook nog eens nieuwe artikelen verdienen. Geef je bijv. in maart 4 avondjes dan krijg je iets nieuws en geef je er 6 dan krijg je er nog een extra artikel bovenop. Zo verdien je er spullen bij om die weer te laten zien.

Waarom Janbibejan demonstratice

Ik vind het contact met de mensen zo leuk, iederéén die op zo'n avondje komt, is ook blij, vinden het speelgoed helemaal geweldig en je hoort zoveel verschillende dingen, het is voor mij echt een avondje uit!! Echt waar!

Tips voor wie demonstratice wil worden

Overleg goed met je partner, stem de dagen af wanneer jij een avondje kan geven en hij thuis is bij de kids.
Je moet ook wel een auto tot je beschikking hebben, alles achter op de fiets gaat niet lukken!!

Update Janbibejan 2021

Helaas is Janbibejan failliet gegaan in 2009. Het speelgoed is nog wel te vinden op marktplaats.

'Janbibejan Nederland B.V. Op 30-12-2009 heeft de rechtbank de firma Janbibejan Nederland B.V., handelend onder Janbibejan Nederland BV, ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 30149209 in staat van faillissement verklaard, met benoeming van mr. R. Dufour tot curator. Het insolventienummer is F.09/815. De rechtsvorm betreft een Besloten vennootschap en de hoofdactiviteit van dit bedrijf was 47999, DH via overige distributievormen.' (Bron: faillissementen.com)

Lees ook: Multi level marketing op Huisvlijt! En Tupperware koekjesdoos.

4 opmerkingen

 1. Hallo Yvonne,

  Ik ben op zoek naar reserveonderdelen van Janbibejan poppenwagen.
  De website is niet bereikbaar.
  Weet jij waar ik terecht kan?

  Groeten,

  Mark

  1955mn@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Weet u wat er met de website van janbibejan is? Ik zoek instructies van het houten dobbelspel?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Yvonne, Ik ben opzoek naar een werkende website of speluitleg van verschillende bordspellen van janbibejan. Ik kwam na lang zoeken op jouw website terecht maar ook via jouw link werkt het helaas niet. Heeft u enig idee hoe ik contact op kan nemen met janbibejan?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi,

   ik heb het meteen even voor je nagekeken, maar helaas blijkt dat Janbibejan in 2009 failliet is gegaan. Ik het dit ook meteen aangepast in de blogpost.

   groetjes,
   Nicole

   Verwijderen

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.