Marjolein is 'Couponmama'

zondag 6 oktober 2019 -
coupon mama

Marjolein (31) verliet zegde jaar baam op na de geboorte van haar tweede kind. Ze besloot haar eigen bedrijf te starten, om zo de combinatie werk - kinderen makkelijker te maken.

Dit resulteerde in haar website Couponmama, waar Marjolein kortingscodes verzamelt en aanbiedt.

Dit is het verhaal van Couponmama!

Hoe kwam je op het idee van Couponmama?


Ik zag dat er veel couponwebsites bestonden, maar niet voor een wereld die heel dicht bij me ligt, en waarin kortingen bovendien populair zijn: Nederlandse moeders!

Er was een Amerikaanse couponsite voor moeders, maar geen Nederlandse variant. Ik wist dat coupons, en kortingscodes verzamelen niet alleen een favoriete bezigheid van mijzelf was: ik ken meer moeders die dat graag doen. Bovendien wilde ik graag weer aan de slag, het liefst als mijn eigen baas.

Waarom begon je Couponmama?


Het was een combinatie van: ‘Waarom niet’ en: ‘Ik denk dat dit kan werken’. Hoe meer ik er over nadacht, hoe logischer het leek om het eens uit te proberen. Bovendien: zeker als je vanuit een hobby met iets begint, kan er niet zo veel mislopen. En het gaat alleen maar beter.

Hoe heb je het maken van de website aangepakt?


Ik wist het een en ander van websites door mijn vorige baan. Mijn man heeft er gelukkig ook veel verstand van, en door nog wat tips op te volgen van een vriend die écht goed met websites is, hebben we CouponMama in elkaar gezet.

Hoe kom je aan je kortingscodes?


Op verschillende manieren. Ik zoek zelf veel naar codes op internet, en krijg ook van anderen tips. Bovendien ben ik aangesloten bij een site die kortingscodes gericht op moeders, verzamelt en doorgeeft.

Is Couponmama een hobby, of zie je het als je baan/werk?


Ik zie CouponMama als werk. Maar dan wel werk dat ik leuk vind, en dat ontstaan is uit een hobby.

Verdien je geld met Couponmama?


Sommige links die ik plaats zijn affiliate links, waarbij de webshop waarnaar gelinkt wordt kan zien dat de bezoeker afkomstig is van Couponmama.

Als er dan vervolgens wat besteld wordt, krijg ik een commissie van die webshop. De bezoeker van mijn site krijgt dus een mooie korting via een kortingscode, en ik een klein deel van het aankoopbedrag. De webshop heeft er een nieuwe klant bij, en iedereen is blij!


Kijk je naar 'extreme couponing' op zender TLC? Wat vind je daarvan?


Nee, eerlijk gezegd nog nooit gezien! Ik heb het inmiddels even gegoogled, en ik moet zeggen dat ik het een grappig fenomeen vind. Mijn couponpraktijken zijn echter verre van extreem. Ik heb er veel handigheid in en vind het leuk om er mee bezig te zijn, maar het is absoluut geen obsessie!

Hoe onderscheidt Couponmama zich van de vele andere sites met tips voor kortingen en gratis producten?CouponMama is speciaal gericht op de Nederlandse moeders. De kortingscodes die ik selecteer zijn daarop afgestemd, en vervolgens in overzichtelijke categorieën bij elkaar gebracht. Daarnaast presenteer ik de coupons aan de hand van een persoonlijk verhaal.

Ik probeer andere moeders tips te geven vanuit mijn ervaringen, en ze zo meer aan te bieden dan alleen coupons. Dat alles is nog een proces, maar er komen steeds meer persoonlijke stukjes op CouponMama, en ik vind het heel leuk om ze te bedenken en te schrijven.


Ben je ook in bijvoorbeeld supermarkten een koopjesjager?


Een beetje wel… Ik vind het heel leuk om iets voor een kleinere prijs in handen te krijgen dan de normale. Vooral de ‘goede’ kortingen er uit vissen, dus die waar je als consument echt wat aan hebt, in plaats van de misleidende acties, geeft me veel plezier. Dat is wat ik ook op CouponMama nastreef. Als jonge ouder wil je investeren in de toekomst van je kind, en dan is het fijn om te kunnen bespáren op het leven van alledag.

Nieuwsgierig geworden?


Bezoek dan Marjoleins website: Couponmama

Wil je meer lezen over Marjolein: lees dan ons interview met haar over het Thuisblijfmoederschap op Het Moederfront.

Geen opmerkingen

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.