Geld verdienen met een webshop: Allemaal Stickers Enzo

dinsdag 17 januari 2012 -
Linda (34) zocht vaak tevergeefs naar leuke stickers over specifieke thema's voor haar kinderen. Ze zag een gat in de markt, en startte vier maanden geleden haar eigen webshop allemaalstickersenzo.nl!

Linda is de moeder van drie kinderen in de leeftijd van 1 tot 6 jaar, en studeerde communicatie. Wij interviewden haar over Allemaal Stickers enzo!

Hoe kwam je op het idee van allemaalstickersenzo?

Omdat ik heel erg vaak gezocht heb naar leuke themastickers (bijvoorbeeld winterstickers in de winter, dokterstickers voor een bezoek aan de dokter, schoolstickers als beloning, etc), en deze nooit naar mijn zin ergens ben tegengekomen, kwam ik op het idee mijn eigen winkel te starten met een groot assortiment aan juist dát soort stickers.

Stickers als goedkoop beloningssysteem

Kinderen zien een sticker als een beloning, en doen graag hun best om er een te verdienen. Met bijvoorbeeld 120 stickers voor 3,99 euro, in een thema wat jouw kind leuk vindt, (dinosaurussen, beren, auto's, etc) heb je dus voor weinig geld een leuk beloningsysteem. Er zijn zelfs stickers om je kind te geven als hij of zij het avondeten goed heeft gegeten.

Omdat dit bij onze kinderen zo fantastisch werkt, heb ik besloten deze stickers te gaan verkopen, én te ontwerpen, zodat er voor iedereen de sticker is die hij of zij zoekt!

Wat heb je gedaan om je webwinkel te creëeren? Welke stappen nam je?

Ik ontwierp de stickers, en ging op zoek naar leveranciers van unieke stickers die ik in mijn assortiment op wilde nemen. Vervolgens creëerde ik een webwinkel.

Ik koos voor mijnwebwinkel.nl omdat deze opzet veel flexibiliteit biedt. Het beheer is eenvoudig, en ik kan snel aanpassingen maken. Ik heb met mijnwebwinkel.nl de site kunnen maken die ik voor ogen had, zowel op het gebied van uitstraling, als gebruikersvriendelijkheid. De layout heb ik zelf bedacht en uitgevoerd.

Heb je de stickers zelf ontworpen?

Ik heb een deel van de stickers zelf ontworpen. We hebben onze op maat gemaakte stickers inmiddels geleverd aan tandartsen, dokterspraktijken, logopedisten, kapsalons en cadeauwinkels.

Omdat er bij Allemaal Stickers Enzo al voor een laag bedrag een sticker ontworpen kan worden door de klant, maken we vaak stickers op maat voor de klant. Bijvoorbeeld met de naam van een kind, of met een persoonlijke tekst of afbeelding.

Hoeveel tijd besteed je er per week aan?

Omdat we in korte tijd een hoop bestellingen per week kregen, besteed ik inmiddels al gauw 20 a 24 uur per week aan Allemaal Stickers Enzo. Deze tijd heb ik nodig om de bestellingen in orde te maken, en stickers te ontwerpen die worden aangevraagd.

Hoe combineer je het met je gezin?

Ik combineer mijn webwinkel met het gezin door voornamelijk in de avonduren en tijdens schooluren te werken.

Heb je een bedrijfsplan geschreven?

Ik heb geen bedrijfsplan geschreven. Ik heb echter wel een plan voor mijzelf gemaakt waarin ik alle zaken zoals financiering/investering, leveranciers, assortiment, bestellingen, klanten, retouren, etc, allemaal heb overdacht.

Wat is je doel met allemaalstickersenzo? Wil je er bijvoorbeeld van kunnen leven, of is het meer een leuke bijverdienste?

Omdat we in korte tijd boven verwachting veel bestellingen hebben ontvangen, is het doel inmiddels gewijzigd van een leuke bijverdienste naar een vast inkomen waarvan te leven is.

Hoe bepaal je welke stickers je verkoopt?

Ik koop stickers in op basis van mijn eigen (tevergeefse) zoektochten naar goede, en betaalbare stickers, en inmiddels ook op basis van de aanvragen van klanten. Ik weet wat er te koop is in de winkels en op internet, en verkoop juist die stickers die men niet in de winkels tegenkomt.

Heb je een voorraad stickers in huis? Of koop jij de stickers in, op het moment dat er een bestelling binnenkomt?

Ik heb een grote voorraad in huis. Een klein aantal producten bestel ik op het moment dat er een bestelling binnenkomt. Dat zijn de producten die vrij uniek zijn. Vanzelfsprekend zijn ook de stickers op maat, stickers die ik pas ontwerp, en laat produceren op het moment van aanvraag.

Wat doe je aan marketing en promotie?

Ik adverteer op Marktplaats en Google. Veel sites hebben een link geruild en gelukkig is de webshop opgepikt door leuke websites die hier aandacht aan schenken in een artikel of blog. Recent zijn we ook op Twitter en Facebook gestart.

Wat onderscheidt jouw stickers van de stickers die je bijvoorbeeld bij de Action kunt kopen?

De stickers in mijn assortiment zijn juist die stickers die men niet bij de Action kan kopen. De stickers die je bij de Hema, Action of andere reguliere winkels ziet verkoop ik juist niet.

Voor stickers van bijvoorbeeld Cars moet je niet bij Allemaal Stickers Enzo zijn. Ik heb gezocht naar stickers waar vraag naar is, maar die je nergens vindt.

Vooral de stickers op maat zijn populair, en niet te vinden in een reguliere winkel. Ook de muurstickers die ik verkoop zijn uniek, en verkoop ik tegen een zeer aantrekkelijke prijs terwijl muurstickers juist vaak erg prijzig zijn. Op deze manier kan je met de muurstickers van Allemaal Stickers Enzo voor een acceptabel bedrag in een handomdraai de uitstraling van een kamer veranderen.

Zijn de stickers op de muur makkelijk weer te verwijderen?

De stickers op de muur zijn makkelijk te verwijderen, laten geen resten achter en zijn zelfs herbruikbaar. We hebben ook muurstickers in het thema van Halloween of Kerst. Juist doordat deze herbruikbaar zijn en voordelig, heb je met deze muurstickers voor een laag bedrag elk jaar weer een fantastische decoratie op raam, muur of deur.

Is er een product dat het beste verkoopt/meest populair is?

We verkopen veel themastickers. Bijvoorbeeld 120 stickers in het thema Liefde, of Pasen voor 3,99 euro. En 120 stickers van dinosaurussen voor 3,99 euro, maar ook de muurstickers lopen goed.

Praktijken kopen 'stickers op maat'

De stickers op maat worden veel gekocht door praktijken. Deze worden dan meteen in grote aantallen verkocht. We ontwerpen de sticker in overleg met de klant, met een tekst naar wens en zoeken hier een passende afbeelding bij. Zo hebben tandartsen al leuke stickers laten maken om na een bezoek aan de tandarts aan de jongere patienten te geven als beloning.

Meer weten?

Bezoek dan Linda's webshop allemaalstickersenzo.nl.

1 opmerking

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.