Je bent gek als je geen zzp'er bent

zondag 1 december 2019 -

'Je bent gek als je geen zzp'er bent.'

Dat is de titel van het eerste hoofdstuk van het boek Uurtje factuurtje.

En vervolgens noemt Alex van der Hulst een aantal voordelen van het bestaan als zzp'er die ik graag met jullie deel. Ik heb er nog een aantal voordelen aan toegevoegd die ik zie aan werken als zelfstandige zonder persoon.

Je bent gek als je geen zzp'er bent


  1. Je hoeft geen ruzie te maken met je baas over wanneer je op vakantie mag.
  2. Je hoeft niet verplicht cursussen te volgen.
  3. Je hoeft geen vergaderingen bij te wonen.
  4. Je kunt tijdens een werkdag een hazenslaapje doen.
  5. Je kunt koffiedrinken met een goed vriend(in).
  6. Je kunt overdag sporten.
  7. Je kunt genieten van het mooie weer.
  8. Niemand anders profiteert van jouw goede werk: alleen je klant(en) en je bankrekening.
  9. Je doet je werk op je eigen voorwaarden.
  10. Je kunt je eigen werktijden bepalen en schept mogelijkheden voor een eenvoudig leven.

Mijn leven als zzp'er


Ik ben blij met mijn bestaan als fulltime blogger/ zzp'er. Mijn kantoortje zit achter onze keuken, en ik zit er veel en graag. Dankzij mijn werk als fulltime blogger kan ik vrij eenvoudig mijn betaalde arbeid combineren met de zorg voor mijn kinderen.

Tijd voor de kinderen


Als ze uit school komen stop ik met werken, en drink eerst een glas sinaasappelsap of iets anders met ze, en geef ze de kans om hun verhaal te vertellen. Meestal bestaat dat uit gemopper dat school stom is, maar dat geeft niks. Ik zie dat als stoom afblazen. Daarna kunnen ze er dan weer met frisse tegenzin tegenaan.

Het fijnst vind ik de vrijheid


Wat ik het allerfijnst vind aan mijn bestaan als fulltime blogger is de vrijheid.De vrijheid om mijn dagen en weken in te delen naar eigen inzicht. Dat maakt me heel flexibel. Ik kan bijvoorbeeld best koffie drinken met een vriendin op woensdagochtend. Dat compenseer ik dan gewoon door woensdagavond langer door te werken, of door in het weekend extra te werken. Geen probleem.

Ook mijn leven als zzp'er me de kans om 's ochtends eerst te gaan hardlopen voordat ik aan het werk ga. Het is geen probleem als ik daarna bezweet achter mijn bureau ga zitten bloggen. Niemand heeft er last van. Ik douche in de regel om 9.30, nadat ik het koffiezetapparaat heb aangezet. Als ik dan fris gewassen uit de douche kom ruikt het verwelkomend naar koffie. 

Conclusie


Het leven als zzp'er biedt veel vrijheid. Daar staat tegenover dat je ook te maken hebt met veel onzekerheid. Als ik ziek, zwak of misselijk word heb ik geen inkomen meer. Ook heb ik geen pensioenvoorziening.

Maar niets is alleen maar leuk. 

De eindbalans slaat voor mij in ieder geval positief uit als het gaat om werken als zzp'er.

Praktische informatie


Het boek Uurtje factuurtje is voor 17,99 te koop op bol.com


Nog meer handige leestips!


Hulc platform om opdrachten te scoren voor je blog.

Geen opmerkingen

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.