Geld verdienen met je blog: Desirée doet het met Curvacious

donderdag 4 september 2014
Desirée is thuisblijfmoeder, én verdient geld als blogger.

Over Desirée


Desirée is 30, en de trotse moeder van Shae (0). Sinds drie jaar haalt ze haar inkomen uit haar blog Curvacious. Ze verdient daarmee genoeg om financieel onafhankelijk te zijn van haar partner Paul.

Doordat Desirée haar bedrijf vanuit huis runt hoeft ze alleen oppas in te schakelen als ze naar een perspresentatie of zakelijke afspraak moet. Ze geniet er van om eigen baas te zijn, en ziet zichzelf niet meer onder een baas werken. Tegelijkertijd vindt ze het heerlijk dat ze elke stap van Shae kan zien. Ze hoeft niets te missen van haar ontwikkeling.

Over Desirée's blog


Desirée begon haar blog om leuke dingen te delen met anderen over beauty, plussize fashion en lifestyle. Ze had geen idee dat je er ook je geld mee kon verdienen. Maar ze vindt het heerlijk dat haar site is uitgegroeid tot een bedrijf waarmee ze een leuk inkomen verdient.

Lees nu Desirée's verhaal!

Geld verdienen met bloggen: Desirée vertelt


Desirée: Ik was ongeveer een half jaar bezig toen ik ineens regelmatig mails kreeg voor samenwerkingen, perslijsten en dergelijke. Zo kwam ik er langzaam achter dat er best een leuke boterham mee te verdienen viel. Helemaal toen ik langzaam maar zeker 'in het wereldje' rol en in contact kwam met bloggers die er al echt meer mee verdienden. Er ging een wereld voor me open! -

Hoe ik geld verdien met mijn blog


Ik heb er met opzet voor gekozen om geen banners en take-overs op mijn site te tonen. Ik ben hier gewoonweg geen voorstander van. Ik heb dit dan ook uit mijn contract met het mediabureau laten halen.

Ik weet dat ik hier inkomsten mee misloop, maar ik vind het gebruikersgemak van een rustige site voor de lezers belangrijker. Banners en take-overs zouden ten koste gaan van het feelgood gevoel dat ik met mijn site wil uitstralen.

Ik verdien mijn geld met:

  • advertorials via een mediabureau 
  • losse samenwerkingen één op één met verschillende bedrijven. 
  • een klein deel van mijn inkomen uit affiliate samenwerkingen

Hoeveel artikelen per week?


Ik schrijf zo'n 1 à 2 artikelen per dag, op dit moment gemiddeld zo'n 9 artikelen per week.  Ik haal de ideeën uit van alles! Vooral offline zoals tijdschriften, films, series, boeken, gesprekken, de natuur.. Ik heb nooit inspiratiegebrek!

Mijn doelgroep


Mijn doelgroep zijn vrouwen tussen de 20 en 45 jaar die op zoek zijn naar ontspanning, nieuwtjes en inspiratie over beauty, plussize fashion en lifestyle. De piek van de gemiddelde leeftijd van mijn bezoekers is rond de 30 jaar.

Mijn grootste uitdaging


De grootste uitdaging is het contact met bedrijven die graag willen samenwerken. Ook al staat (fulltime) bloggen zeker niet meer in de kinderschoenen, sommige bedrijven hebben er nog geen ervaring mee. Daardoor kan hier veel tijd in gaan zitten, omdat je niet enkel meer voor een samenwerking bezig bent maar ze tegelijkertijd veel bij kan brengen, tips kan geven en dergelijke. Hier wordt namelijk veel naar gevraagd vanuit bedrijven!

Hoe ik mijn blog promoot


Ik gebruik volop social media om nieuwe artikelen wat te verspreiden. Maar ik probeer altijd een overkill te voorkomen. Gelukkig gaat het redelijk vanzelf doordat lezers en bedrijven artikelen en linkjes delen met hun socials. Daarnaast wordt ik wel eens geïnterviewd en heb ik ook al enkele keren in tijdschriften gestaan wat mee heeft geholpen aan wat naamsbekendheid. -

Mijn advies aan bloggers


Ik raad vooral aan om met passie en plezier aan je site te werken. Zolang je dit uitstraalt, samen met een overzichtelijke layout, mooi beeldmateriaal, een leuke insteek en goed taalgebruik zullen de bezoekers èn bedrijven vanzelf komen.

Gaat het je niet snel genoeg en wil je zelf de stoute schoenen aantrekken en bedrijven benaderen? Gewoon doen! Zorg er voor dat je oprecht blijft, jezelf blijft en jezelf en je website netjes voorstelt. Je wilt tenslotte het liefst een langdurige samenwerking en dat kan enkel met eerlijkheid en win-win situaties.'

Meer weten?


Geld verdienen met bloggen

Geen opmerkingen