Geld verdienen als affiliate

vrijdag 25 februari 2011
In artikelen over 'Geld verdienen met je website', nemen de zogenaamde 'affiliate programma's' een belangrijke plaats in. Als webmaster plaats je producten van een bedrijf op je site, en als je bezoekers zo'n product kopen, krijg je een percentage.

Direct inschrijven bij het bedrijf zelf, of bij een Affiliate Marketing Netwerk

Bij sommige bedrijven kun je je direct inschrijven als affiliate, andere bedrijf werken met 'affiliate marketing netwerken'. Bol.com is een bedrijf waar je je direct kunt inschrijven: zij onderhouden hun eigen affiliate programma.

bol.com PartnerAffiliate programma van Bol.com

In de vijf jaar tijd dat ik boeken bespreek, en daarbij een keurige (affiliate)link naar het betreffende boek plaats, heb ik als affiliate van Bol.com maar liefst 12,17 euro verdiend.

Ofwel mijn besprekingen zijn zo negatief dat bezoekers spontaan van aankoop afzien, of ze kopen om een andere reden niet. En dat kan ik ze niet kwalijk nemen, want eerlijk gezegd koop ik zelf ook zelden bij Bol.com.

Ik vind ze namelijk relatief duur. Als ik een boek wil kopen, gebruik ik altijd een site als vergelijk.nl of beslist.nl, en koop mijn boek vervolgens bij de goedkoopste boekwinkel. En dat is zelden Bol.com.

Maar! Sinds je op Bol.com tweedehands boeken kunt kopen, vind ik ze een stuk aantrekkelijker. Want tweedehands is vaak goedkoper, dan de goedkoopste boekwinkel.

Van deze Affilate Marketing Netwerken ben ik lid:

Met Bol.com heb ik als affiliate dus matig succes, hoe zit het met andere programma's? Hieronder een overzicht van de netwerken waarbij ik me heb aangesloten, en mijn verdiensten.


Betaalt uit als je 30 dollar hebt verdiend. Sinds mei 2003 heb ik met Tradedoubler 937,69 verdiend.

TradeTracker
Betalen uit vanaf 25 euro. Ik heb 6,27 verdiend.

M4N.nl
Betaalt uit vanaf 5 euro. En ik heb inmiddels 6 euro verdient, dus binnenkort uitbetaling!

Daisycon
Geen minimum nodig voor uitbetaling. Van Daisycon ben ik nog maar een maandje lid, dus nog geen verdiensten.

Testnet.nl
Vroeger betaalde ze maandelijks uit, al was het maar 10 cent, maar tegenwoordig is er een minimumbedrag. Sinds 2003 heb ik bij Testnet 520 euro verdiend.

Affiliate4you
Betalen maandelijks uit, geen minimumbedrag. In januari ingeschreven, en die maand 150 euro verdiend! In februari tot dusver 60,45. Dit is mijn favoriet!

Deze affiliate marketing netwerken brengen adverteerders en eigenaren van websites bij elkaar. Je schrijft je website in, kiest een campagne, plaatst de code van die campagne op je website, en dan maar hopen dat mensen er op klikken of iets kopen.

Mijn persoonlijke ervaring als affiliate

Als webmaster is het een kwestie van een goede balans vinden tussen de inhoud van je website, en de campagnes die je er op zet. Bieden de campagnes interessante informatie voor je bezoekers? Bied je met de campagne een extra service? Dat zijn de twee vragen die ik mezelf altijd stel, om te bepalen of ik een campagne wil plaatsen.

Conclusie

Geld verdienen met je website, als affiliate, is zeker de moeite waard! En mijn favoriet is Affiliate4you. Hun website is overzichtelijk, en de campagnes zijn eenvoudig te plaatsen.

Heb jij ervaringen als affiliate?
Welke netwerken vind je goed?

Geen opmerkingen