Een eigen webwinkel voor dummies: aanrader!

maandag 22 april 2013 -
een eigen webwinkel voor dummiesEen eigen webwinkel starten is een leuke manier om vanuit geld bij te verdienen. Zeker als je ook nog eens gouden handjes hebt en allerlei mooie dingen maakt die je kunt verkopen. Maar je kunt natuurlijk ook spulletjes inkopen en die weer vérkopen.

Maar waar begin je in vredesnaam, en hoe pak je het aan? In het boek Een eigen webwinkel voor dummies wordt het stapsgewijs uitgelegd.

Een eigen webwinkel beginnen voor dummies


Hoewel ik niet van plan ben een webwinkel te beginnen, ik denk namelijk niet dat ik daar goed in zou zijn, las ik toch met veel interesse het boek Een eigen webwinkel voor dummies.

Want zelfs al denk ik niet dat ik webwinkeleigenaar materiaal ben, toch vond ik het interessant om te lezen. Gewoon omdat het prettig en toegankelijk geschreven is, maar ook omdat veel van de informatie over webwinkels ook relevant is voor blogs. Zoals bijvoorbeeld het hoofdstuk over zoekmachines, en hoe je beter gevonden kunt worden bij Google.

Volg de stappen


Wil je wel een webwinkel beginnen, en heb je behoefte aan een stappenplan, dan ben je bij Een eigen webwinkel voor dummies echt aan het goede adres. Je kunt het boek doorwerken, de stappen nemen, en aan het eind weet je dan zeker dat je een goede webwinkel hebt.

Publiekgenerators en winstgenerators: 20/80 regel


Eén van de onderwerpen die Robert Vlug behandelt zijn publiek- en winstgenerators. Publiekgenerators zijn publiekstrekkers: bijvoorbeeld een Senseo coffeepadapparaat dat wordt aangeboden voor maar 49 euro. Je gebruikt publiekgenerators dus om mensen naar je winkel te lokken! Als professioneel blogger gebruik ik prijsvragen en winacties bijvoorbeeld vaak als publiekgenerator.

De winstgenerators zijn de artikelen met een normale tot goede winstmarge: daar verdien je je geld mee.

Volgens de 20/80 regel plaats je voor elke twee publiekgenerators, waar je dus minder winst op maakt, acht winstgenerators.

Kijk dat vind ik nou nuttige informatie, en iets wat ik ook echt niet wist!

Manieren om een webwinkel op te zetten



  1. Zelf een webwinkel bouwen. Hiervoor moet je wel redelijke technische kennis hebben an HTML, PHP en MySQL.

  2. Een webwinkel beginnen op martkplaats of ebay, hoewel ik dat niet echt een webwinkel vindt. En dan zou ik denk ik nog eerder voor Etsy kiezen!

  3. Een vooraf geïnstalleerde webwinkel gebruiken

  4. Pakket gebruiken, zoals Seo shop. Daarmee maak je zonder programmeerkennis een professioneel uitziende webwinkel!

  5. Iemand inhuren om een webwinkel voor je te bouwen. Dat is natuurlijk een dure oplossing, die mij persoonlijk niet nodig lijkt.


Geschreven door Nederlander


Vaak zijn boeken uit de Dummies serie geschreven door Amerikaanse auteurs, en dus toegespitst op de Amerikaanse markt, maar dit boek is gelukkig geschreven door de Nederlandse Robert Vlug. Dat betekent dat het ook echt relevant is voor Nederland.

Als ik een webwinkel zou willen beginnen, dan zou ik dit boek absoluut gebruiken als springplank. En het is natuurlijk ook nog handig als naslagwerk.

Praktische informatie


Een eigen webwinkel voor dummies is voor 32,95 te koop bij bol.com.

2 opmerkingen

  1. Bedankt voor de tip, ik sla hem even op. Loop wel met het idee rond, maar weet nog niet waar te beginnen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Redactie Het Moederbedrijf23 april 2013 om 10:57:00 CEST

    Dan heb je aan dit boek een goede basis. Iets nieuws kan zo overweldigend zijn, maar dit boek hakt het in stukjes.

    BeantwoordenVerwijderen

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.